Temps de Préparation: 20 mins
Temps de Cuisson: 50 mins
Type de repas:
soupes
plats principaux
déjeuner
Note:
Note Moyenne des Membres FatSecret
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par le membre: Liezari
French Lentil Soup
Hearty healthy lentil soup.
Ingrédients
Directives
- Heat oil in heavy large saucepan over medium–high heat.
- Add onions, celery, carrots, and garlic; sauté until vegetables begin to brown, about 15 minutes.
- Add 4 cups broth, lentils, and tomatoes with juice and bring to a boil. Reduce heat to medium–low, cover, and simmer until lentils are tender, about 35 minutes.
- Transfer 2 cups soup (mostly solids) to blender and puree until smooth.
- Return puree to soup in pan; thin soup with more broth by 1/4 cupfuls, if too thick. Season with salt, pepper, and a splash of vinegar, if desired.
- Ladle soup into bowls. Garnish with celery leaves.
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Résumé Nutritionnel:
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Il y a 250 calories dans 1 portion de French Lentil Soup.
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Répartition Calorique: 22% gras, 53% glu, 25% prot. |
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Valeurs Nutritives
Taille de Portion
par portion
Énergie
1047 kj
13%
250 kcal
Gras
5,27g
8%
Gras Saturés
0,718g
4%
Gras Trans
0g
Gras Monoinsaturés
3,304g
Gras Polyinsaturés
0,549g
Glucides
28,84g
11%
Sucre
5,86g
7%
Fibre
10,9g
Protéine
13,32g
27%
Sel
5,77g
96%
Cholestérol
0mg
Potassium
232mg
12%
Répartition Calorique:
Glucide (53%)
Gras (22%)
Protéine (25%)
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*Basé sur une VQR de 2000 calories
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