Ajoutez à mon Livre de Cuisine
Ajoutez au Journal Alimentaire
Rendements:
8 portion(s)
Temps de Préparation:
15 mins
Temps de Cuisson:
45 mins
Type de repas:
soupes
Note:
Average FatSecret member ranking Note Moyenne des Membres FatSecret
par le membre: mrsch

Lentil Soup

A rich, hearty filling soup that is great for lunch or before the main meal.

Ingrédients

Directives

  1. Sort and rinse lentils, set aside they do not need to soak like other dried beans.
  2. In stockpot lightly saute or "sweat" the carrots, onions, and celery in olive or canola oil. Add garlic; pour in about 8 cups of water with the boullion cubes (or 8 cups chicken broth or stock; add more or less boullion cubes for preferred chicken flavor).
  3. Add lentils, and seasonings bring to a boil, and then simmer for about 30 minutes until lentils and vegetables are tender.
  4. Remove bay leaf, season with additional salt and pepper if desired. (I don't add any additional salt, as the boullion or stock has enough of it's own. )
  5. Note: My husband who told me he was going to hate this soup, really liked it in fact and ate 3 bowlfuls the first time I made it. The next time I make it I am going to fry up a little turkey bacon and add to it, just to make it a little smoky. Or I suppose you could add a little ground cumin if you like the smoky flavor.
245 membres ont ajouté cette recette à leur livre de cuisine.
 

Commentaires 
found this soup very filling, and very tasty
user vote
23 nov. 09 par le membre: happy hoppy
i made this w vege broth-not boullion. Yum!
user vote
06 oct. 09 par le membre: cklein4
a good vegetarian soup
user vote
09 juin 08 par le membre: drmcdougaller
This is great for the abs diet it has the beans which are excellent, also low in fat. I would not use so many boullions though...
user vote
07 mars 07 par le membre: tryin

     
 

Commenter sur cette recette



Vous devez vous connecter pour critiquer cette recette. Cliquez ici pour se connecter.
 

Trouver Plus de Recettes

Filtrer par Type de Repas

soupes

Recettes plus Récentes

par le membre: Chaboune33
Une recette facile, simple et faible en glucides.
par le membre: Cristinette123
Doux, moelleux et savoureux.
par le membre: Emma13001
Satisfaisant, délicieux et facile à préparer.
par le membre: adeline223
Collation sucrée, délicieuse et saine.

Proposer une Recette

Résumé Nutritionnel:

Il y a 207 calories dans 1 portion de Lentil Soup.
Répartition Calorique: 11% gras, 64% glu, 26% prot.

Valeurs Nutritives
Taille de Portion
par portion
par portion
% AR*
Énergie
865 kj
10%
207 kcal
Gras
2,46g
4%
Gras Saturés
0,377g
2%
Gras Trans
0g
Gras Monoinsaturés
1,406g
Gras Polyinsaturés
0,528g
Glucides
33,26g
13%
Sucre
2,5g
3%
Fibre
15,5g
Protéine
13,32g
27%
Sel
2,23g
37%
Cholestérol
0mg
Potassium
577mg
29%
* Apport de Référence pour un adulte-type (8400 kJ / 2000 kcal)
10%
de VQR*
(207 cal)
10% VQR
Répartition Calorique:
 
Glucide (63%)
 
Gras (11%)
 
Protéine (26%)
*Basé sur une VQR de 2000 calories

Procurez-vous l'appli
    
© 2024 FatSecret. Tous droits réservés.