Temps de Préparation: 15 mins
Temps de Cuisson: 15 mins
Type de repas:
plats principaux
déjeuner
Note:
Note Moyenne des Membres FatSecret
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par le membre: MJPrich
Flank Steak Souvlakis
Tasty Greek wrap with flank steak and delicious fillings.
Ingrédients
Directives
- In a small cup, combine a tablespoon of the oil, vinegar, a teaspoon of the garlic, oregano, and 1/4 teaspoon each of the salt and pepper; brush over flank steak and let marinate on a plate at room temperature 10 minutes. Meanwhile, heat a stovetop grill pan over medium heat.
- In a small bowl, stir together yogurt, cucumber, mint, and the remaining garlic, salt and pepper until blended.
- Grill steak 6 to 7 minutes per side or until the internal temperature registers 140 °F (60 °C) on an instant-read thermometer, for medium-rare. Transfer to a cutting board and let rest 5 minutes.
- While steak is grilling, heat remaining oil in a large non-stick skillet over medium-high heat. Add peppers and onions and sauté 8 minutes or until crisp-tender.
- Thinly slice steak across the grain. Top each wrap with 2 lettuce leaves, steak, peppers, onions, and some yogurt sauce. Roll wraps around filling.
- Wrap souvlakis in parchment or foil.
137 membres ont ajouté cette recette à leur livre de cuisine.
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Commentaires
really liked this. Next time I will add a little more spice to the yogurt sauce, but very tasty!
02 avr. 10 par le membre: iggymurphy
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This was tasty and satisfying
10 févr. 10 par le membre: MJPrich
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Résumé Nutritionnel:
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Il y a 325 calories dans 1 portion de Flank Steak Souvlakis.
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Répartition Calorique: 37% gras, 26% glu, 37% prot. |
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Valeurs Nutritives
Taille de Portion
par portion
Énergie
1361 kj
16%
325 kcal
Gras
13,98g
20%
Gras Saturés
2,999g
15%
Gras Trans
0g
Gras Monoinsaturés
5,37g
Gras Polyinsaturés
0,829g
Glucides
22,18g
9%
Sucre
4,43g
5%
Fibre
8g
Protéine
31,94g
64%
Sel
1,78g
30%
Cholestérol
29mg
Potassium
543mg
27%
Répartition Calorique:
Glucide (26%)
Gras (37%)
Protéine (37%)
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*Basé sur une VQR de 2000 calories
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