Temps de Préparation: 10 mins
Temps de Cuisson: 1 h
Type de repas:
apéritifs
accompagnements
collations
Note:
Note Moyenne des Membres FatSecret
|
Delicious Middle Eastern eggplant dip.
Ingrédients
Directives
- Pre-heat oven to 375 °F (190 °C).
- Cut the eggplant in half lengthwise. Place on a baking sheet sprayed with spray oil, cut side down, and roast until very tender, about 40 minutes.
- Cool for 15 minutes, then scoop the flesh out of the skin.
- Combine the eggplant, tahini, garlic, parsley, pepper, lemon juice, salt, and cayenne in the work bowl of a food processor or a blender carafe.
- Pulse until the eggplant is somewhat smooth but retains some of its texture.
- Put in a container, sprinkle paprika over the top, and then drizzle the olive oil over the top.
535 membres ont ajouté cette recette à leur livre de cuisine.
|
Commentaires
It's okay. I think it will go well with jicama sticks, but I think the lemon juice was a little much for this recipe. I like the idea of some greek yogurt added in and if we weren't on an extended induction, we would add it and see how it turned out. We might give in and add a little to it just to see as I just don't think I've perfected this baba ganoush yet.
20 août 11 par le membre: littlesmom
|
I can't wait to make it and try it, it sounds so good. Thank you for sharing the recipe.
04 févr. 11 par le membre: GettingFit2011
|
I used roasted sesame and olive oil instead of tahini and served it with tofu-sticks marinated and baked with oriental spices to make into a GI-Diet suitable dish and it tasted very good.
19 déc. 10 par le membre: oceanroses
|
Fabulous! Also used it instead of mayo on a sandwich. Thanks for sharing it!
14 nov. 10 par le membre: Mrs 2290
|
This recipe has the perfect ingredients for the Ancient European Diet
26 mai 10 par le membre: Runesinger
|
what do you eat with this . i'm trying not to scoup it up with bickies
19 juil. 09 par le membre: mareib2005
|
you failed to mention the point value.
17 juil. 09 par le membre: glorourke
|
what size is a serving of this recipe?
15 juil. 09 par le membre: abbyheuerman
|
replace tahini with skim plain yogurt, much better with lower calories
13 avr. 09 par le membre: Fattouna82
|
This is very good, I like it better without the lemon juice, you can taste the eggplant better. I use it to dip fresh veggies!
06 févr. 09 par le membre: Kathy F
|
|
|
|
|
Commenter sur cette recette
Vous devez vous connecter pour critiquer cette recette. Cliquez ici pour se connecter.
|
|
|
Trouver Plus de Recettes
|
Filtrer par Type de Repas
apéritifs
accompagnements
collations
Recettes plus Récentes
Recette légère, savoureuse et faible en gras pour une entrée ou un dîner.
|
Délicieux, sain et faible en calories.
|
Doux, léger et délicieux.
|
Collation sucrée, délicieuse et saine.
|
|
Proposer une Recette
Résumé Nutritionnel:
|
|
Il y a 94 calories dans 1 portion de Baba Ghanouj.
|
|
Répartition Calorique: 51% gras, 39% glu, 10% prot. |
|
Valeurs Nutritives
Taille de Portion
par portion
Énergie
395 kj
5%
94 kcal
Gras
5,96g
9%
Gras Saturés
0,842g
4%
Gras Monoinsaturés
2,764g
Gras Polyinsaturés
2,042g
Glucides
10,29g
4%
Sucre
3,12g
3%
Fibre
4,6g
Protéine
2,72g
5%
Sel
0,38g
6%
Cholestérol
0mg
Potassium
342mg
17%
Répartition Calorique:
Glucide (39%)
Gras (51%)
Protéine (10%)
|
|
*Basé sur une VQR de 2000 calories
|