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Rendements:
31 portion(s)
Temps de Préparation:
10 mins
Temps de Cuisson:
15 mins
Type de repas:
accompagnements
collations
déjeuner
Note:
Average FatSecret member ranking Note Moyenne des Membres FatSecret
par le membre: sulizz

Kekian Udang

Lauk penuh rasa!

Ingrédients

Directives

  1. Haluskan udang.
  2. Haluskan bawang putih garam dan merica.
  3. Parut wortel dan iris kecil-kecil daun bawang.
  4. Masukkan wortel daun bawang telur dan bumbu halus kedalam udang yang telah dihaluskan.
  5. Aduk sampai rata kemudian masukkan tepung tapioka.
  6. Taruh di dalam kulit tahu yang telah di rendam air.
  7. Kukus kurang lebih 10 menit.
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Résumé Nutritionnel:

Il y a 46 calories dans 1 portion de Kekian Udang.
Répartition Calorique: 21% gras, 17% glu, 63% prot.

Valeurs Nutritives
Taille de Portion
par portion
par portion
% AR*
Énergie
194 kj
2%
46 kcal
Gras
1,05g
2%
Gras Saturés
0,158g
1%
Gras Trans
0,002g
Gras Monoinsaturés
0,126g
Gras Polyinsaturés
0,214g
Glucides
1,93g
1%
Sucre
0,51g
1%
Fibre
0,1g
Protéine
7,19g
14%
Sel
0,33g
5%
Cholestérol
49mg
Potassium
56mg
3%
* Apport de Référence pour un adulte-type (8400 kJ / 2000 kcal)
2%
de VQR*
(46 cal)
2% VQR
Répartition Calorique:
 
Glucide (16%)
 
Gras (21%)
 
Protéine (63%)
*Basé sur une VQR de 2000 calories

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