Temps de Préparation: 10 mins
Temps de Cuisson: 15 mins
Type de repas:
accompagnements
collations
déjeuner
Note:
Note Moyenne des Membres FatSecret
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par le membre: sulizz
Kekian Udang
Lauk penuh rasa!
Ingrédients
Directives
- Haluskan udang.
- Haluskan bawang putih garam dan merica.
- Parut wortel dan iris kecil-kecil daun bawang.
- Masukkan wortel daun bawang telur dan bumbu halus kedalam udang yang telah dihaluskan.
- Aduk sampai rata kemudian masukkan tepung tapioka.
- Taruh di dalam kulit tahu yang telah di rendam air.
- Kukus kurang lebih 10 menit.
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Résumé Nutritionnel:
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Il y a 46 calories dans 1 portion de Kekian Udang.
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Répartition Calorique: 21% gras, 17% glu, 63% prot. |
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Valeurs Nutritives
Taille de Portion
par portion
Énergie
194 kj
2%
46 kcal
Gras
1,05g
2%
Gras Saturés
0,158g
1%
Gras Trans
0,002g
Gras Monoinsaturés
0,126g
Gras Polyinsaturés
0,214g
Glucides
1,93g
1%
Sucre
0,51g
1%
Fibre
0,1g
Protéine
7,19g
14%
Sel
0,33g
5%
Cholestérol
49mg
Potassium
56mg
3%
Répartition Calorique:
Glucide (16%)
Gras (21%)
Protéine (63%)
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*Basé sur une VQR de 2000 calories
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