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Burmese Lentil Soup
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Rendements:
4 portion(s)
Temps de Préparation:
10 mins
Temps de Cuisson:
30 mins
Type de repas:
soupes
Note:
Note Moyenne des Membres FatSecret
par le membre:
tinylion
Burmese Lentil Soup
A delicious ethnic soup with red lentils and spices.
Ingrédients
1/4 cuillère à café turmeric
1/2 cuillère à café salt
1 cuillère à soupe vegetable oil
2 cuillères à café minced garlic
2 cuillères à café minced ginger root
3 cuillères à soupe sesame seeds
4
tasses
water
1/2 cup red lentils
Directives
Rinse the lentils under cold water in colander or sieve. Drain.
Heat oil in large saucepan on medium.
Add garlic, ginger, and turmeric. Stir-fry 1 minute.
Add the lentils and fry until they begin to change color (from orange to white/yellow).
Turn heat to medium high and bring water to boil. Immediately reduce heat to medium low for steady simmer.
Cook 20-25 minutes until lentils are soft. Add salt and stir.
Serve with crispy fried shallots and ground sesame seeds mixed with salt.
Note: based on a recipe from the book "Bangkok to Bali".
88 membres ont ajouté cette recette à leur livre de cuisine.
Commentaires
Quick and easy and the taste was fine. Very watery soup. Sprinkled with sesame seeds but no shallots.
09 juin 10 par le membre:
missagar
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Résumé Nutritionnel:
Il y a 156 calories dans 1 portion de Burmese Lentil Soup.
Répartition Calorique:
41% gras
, 41% glu, 18% prot.
Valeurs Nutritives
Taille de Portion
par portion
par portion
% AR*
Énergie
652 kj
8%
156 kcal
Gras
7,4g
11%
Gras Saturés
0,816g
4%
Gras Monoinsaturés
3,452g
Gras Polyinsaturés
2,787g
Glucides
16,51g
6%
Sucre
0,06g
0%
Fibre
3,5g
Protéine
7,3g
15%
Sel
0,74g
12%
Cholestérol
0mg
Potassium
184mg
9%
* Apport de Référence pour un adulte-type (8400 kJ / 2000 kcal)
8%
de VQR*
(156 cal)
Répartition Calorique:
Glucide (41%)
Gras (41%)
Protéine (18%)
*Basé sur une VQR de 2000 calories
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