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Rendements:
4 portion(s)
Temps de Préparation:
10 mins
Temps de Cuisson:
30 mins
Type de repas:
soupes
Note:
Average FatSecret member ranking Note Moyenne des Membres FatSecret
par le membre: tinylion

Burmese Lentil Soup

A delicious ethnic soup with red lentils and spices.

Ingrédients

Directives

  1. Rinse the lentils under cold water in colander or sieve. Drain.
  2. Heat oil in large saucepan on medium.
  3. Add garlic, ginger, and turmeric. Stir-fry 1 minute.
  4. Add the lentils and fry until they begin to change color (from orange to white/yellow).
  5. Turn heat to medium high and bring water to boil. Immediately reduce heat to medium low for steady simmer.
  6. Cook 20-25 minutes until lentils are soft. Add salt and stir.
  7. Serve with crispy fried shallots and ground sesame seeds mixed with salt.
  8. Note: based on a recipe from the book "Bangkok to Bali".
88 membres ont ajouté cette recette à leur livre de cuisine.
 

Commentaires 
Quick and easy and the taste was fine. Very watery soup. Sprinkled with sesame seeds but no shallots.
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09 juin 10 par le membre: missagar

     
 

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soupes

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Résumé Nutritionnel:

Il y a 156 calories dans 1 portion de Burmese Lentil Soup.
Répartition Calorique: 41% gras, 41% glu, 18% prot.

Valeurs Nutritives
Taille de Portion
par portion
par portion
% AR*
Énergie
652 kj
8%
156 kcal
Gras
7,4g
11%
Gras Saturés
0,816g
4%
Gras Monoinsaturés
3,452g
Gras Polyinsaturés
2,787g
Glucides
16,51g
6%
Sucre
0,06g
0%
Fibre
3,5g
Protéine
7,3g
15%
Sel
0,74g
12%
Cholestérol
0mg
Potassium
184mg
9%
* Apport de Référence pour un adulte-type (8400 kJ / 2000 kcal)
8%
de VQR*
(156 cal)
8% VQR
Répartition Calorique:
 
Glucide (41%)
 
Gras (41%)
 
Protéine (18%)
*Basé sur une VQR de 2000 calories

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