Ricotta and Leek Frittata
Temps de Préparation: 5 mins
Temps de Cuisson: 15 mins
Type de repas:
petit-déjeuner
Note:
Note Moyenne des Membres FatSecret
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With only 4 ingredients, this easy to make frittata is a real breakfast treat.
Ingrédients
Directives
- Pre-heat broiler. Heat one tablespoon of butter in large oven proof skillet over medium-high heat and sauté chopped leeks for 3 minutes.
- Beat eggs. Combine eggs with 3 tablespoons of ricotta cheese, sauteed leeks, and salt and pepper to taste.
- Heat remaining tablespoon of butter in skillet over medium-high heat.
- Add egg mixture and stir for about 1 minute until the eggs start to form cuds. Cook for another minute. The egg mixture should be set on the bottom but still wet on top.
- Place skillet under broiler for 2 minutes until golden brown.
- Use spatula to move frittata to plate. Cut into 3 wedges and serve.
- Note: to make lower in fat, use a cooking spray like Pam to sauté leeks and low fat or fat free ricotta cheese.
208 membres ont ajouté cette recette à leur livre de cuisine.
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Commentaires
not bad, but needs some garlic and maybe some spices like thyme/rosemary or asian spices to give it some flavour.
19 août 12 par le membre: Gwenndanis
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Résumé Nutritionnel:
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Il y a 276 calories dans 1 portion de Ricotta and Leek Frittata.
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Répartition Calorique: 64% gras, 14% glu, 22% prot. |
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Valeurs Nutritives
Taille de Portion
par portion
Énergie
1155 kj
14%
276 kcal
Gras
19,64g
28%
Gras Saturés
9,161g
46%
Gras Monoinsaturés
6,316g
Gras Polyinsaturés
1,805g
Glucides
9,6g
4%
Sucre
3,13g
3%
Fibre
1,1g
Protéine
15,15g
30%
Sel
0,55g
9%
Cholestérol
451mg
Potassium
258mg
13%
Répartition Calorique:
Glucide (14%)
Gras (64%)
Protéine (22%)
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*Basé sur une VQR de 2000 calories
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