Temps de Préparation: 10 mins
Temps de Cuisson: 35 mins
Type de repas:
soupes
déjeuner
Note:
Note Moyenne des Membres FatSecret
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A healthy soup with a Mexican flavor.
Ingrédients
Directives
- In a large pot, heat olive oil over medium heat. Add onion, celery, and carrots and cook until tender, 8-10 minutes. Add garlic and cook 1 minute.
- Add lentils, vegetable broth, tomatoes, jalapeno, cumin, coriander, salt, pepper, and cilantro.
- Bring to a boil and turn down heat to a simmer. Cook for 20-25 minutes.
- Serve. If desired, top with sliced avocado, cheese, and corn tortillas cut into strips.
- Note: this recipe can be used in a slow cooker, just throw all ingredients into the pot for 4-6 hours
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Commentaires
Makes 8-1 cup servings
31 janv. 15 par le membre: lettygaylor
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Résumé Nutritionnel:
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Il y a 88 calories dans 1 portion de Mexican Lentil Soup.
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Répartition Calorique: 16% gras, 65% glu, 19% prot. |
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Valeurs Nutritives
Taille de Portion
par portion
Énergie
368 kj
4%
88 kcal
Gras
1,8g
3%
Gras Saturés
0,251g
1%
Gras Trans
0g
Gras Monoinsaturés
1,262g
Gras Polyinsaturés
0,227g
Glucides
16,17g
6%
Sucre
6,27g
7%
Fibre
5,7g
Protéine
4,62g
9%
Sel
0,56g
9%
Cholestérol
0mg
Potassium
355mg
18%
Répartition Calorique:
Glucide (65%)
Gras (16%)
Protéine (19%)
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*Basé sur une VQR de 2000 calories
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