Temps de Préparation: 15 mins
Temps de Cuisson: 30 mins
Type de repas:
soupes
plats principaux
Note:
Note Moyenne des Membres FatSecret
|
A quick and easy warm chicken dinner with a kick of Cajun.
Ingrédients
Directives
- Cut raw chicken into strips or cubes.
- Heat oil in a large non-stick skillet over medium-high heat until hot.
- Sauté garlic, onion, and bell pepper, stirring often, until onion is translucent, about 3 minutes.
- Season chicken with salt and pepper to taste and add to skillet. give pan a good shake every now and then to sear chicken on all sides, about 3 to 5 minutes.
- Add broth, tomatoes with liquid and okra.
- Stir to break up the okra, then cover, reduce heat and simmer 8 minutes or until everything is heated through and slightly thickened.
- Stir in hot sauce and season to taste.
- Note: if you want a thicker gumbo, turn off the heat and add the file powder and stir for another 1-2 minutes; if it becomes too thick, add additional stock or hot water.
193 membres ont ajouté cette recette à leur livre de cuisine.
|
Commentaires
Very good gumbo. Would like to try something similar yet different.
05 déc. 13 par le membre: Mamamomagic
|
this sounds like a fabulous recipe. according to the nutritional stats...its about 5 points per serving.
30 mai 10 par le membre: susanwmsrn
|
|
|
|
|
Commenter sur cette recette
Vous devez vous connecter pour critiquer cette recette. Cliquez ici pour se connecter.
|
|
|
Trouver Plus de Recettes
|
Filtrer par Type de Repas
soupes
plats principaux
Recettes plus Récentes
Super léger, sain et savoureux.
|
Savoureux et moelleux sans sucre raffiné ajouté.
|
Collation sucrée, savoureuse et riche en fibres.
|
Recette légère, savoureuse et faible en gras pour une entrée ou un dîner.
|
|
Proposer une Recette
Résumé Nutritionnel:
|
|
Il y a 265 calories dans 1 portion de Chicken Gumbo.
|
|
Répartition Calorique: 30% gras, 25% glu, 45% prot. |
|
Valeurs Nutritives
Taille de Portion
par portion
Énergie
1107 kj
13%
264 kcal
Gras
8,86g
13%
Gras Saturés
1,48g
7%
Gras Trans
0,03g
Gras Monoinsaturés
5,416g
Gras Polyinsaturés
1,26g
Glucides
16,84g
6%
Sucre
8,86g
10%
Fibre
3,7g
Protéine
30,32g
61%
Sel
1,27g
21%
Cholestérol
68mg
Potassium
778mg
39%
Répartition Calorique:
Glucide (25%)
Gras (30%)
Protéine (45%)
|
|
*Basé sur une VQR de 2000 calories
|